Venice Carnival

Olin jo pitkään suunnitellut maalaavani posliinille venetsialaisen karnevaaliaiheen, jossa olisi paljon pitsiä ja hörselöitä. Päädyin kuitenkin kuvaan, jossa ei pitsiä sitten ollutkaan, mutta kaikenlaista muuta harsoa sitäkin enemmän! 😀 Ehkä siksikin aiheen toteutus venyi ja venyi ja maalauksen aloittamisen lykkäämiselle löytyi aina tekosyitä.

Suomen kesän sateisina päivinä sain vihdoin aloitettua työn. Maalaus on tehty 33×25 cm semi-matalle kaakelilaatalle – mitä en itse asiassa muistanut, kun otin laatan ensimmäisen polton jälkeen uunista… ihmettelin vain, miksi värit olivat niin mattaiset, heh-heh. No, älysinhän sen sitten hetken päästä. Mutta beige väri oli jäänyt uuniin, palanut siis pois. Äh, 800°C oli sille kai liian kuuma. 🙁 Beigeä oli mm. tuossa päähineen ja naamion ”brokadi”-kirjailussa, mikä näkyy tuossa ennen ensimmäistä polttoa otetussa kuvassa alla.

7U2A8921

DSC09010

Tässä kuvassa ollaan jo kolmannella kierroksella, mm. kohokuviot on poltettu tätä ennen. Väreinä käytin enimmäkseen avoimeen öljyyn tehtyjä värejä valmiista paletistani. Se oli myös yksi syy, miksi polttoja tarvittiin kaiken kaikkiaan viisi. Työvaiheita olisi voinut helpommin yhdistää samaan polttoon, jos värit olisi voinut kuivattaa välillä. Laiskuus kostautui, kun en viitsinyt tehdä tälle työlle omia värejä.

DSC09013

Kolmannen polton jälkeen punaruskeakin väri (jonka vaihdoin beigen tilalle) oli palanut tosi vaaleaksi (vrt. ed. kuvan huulet!). Ehkä lämpötilaa olisi pitänyt laskea vielä lisää, nyt se oli 780°C.

DSC09060

Neljännen polton (780°C) jälkeen värit alkavat olla sitä mitä hain. Metallivärejä (kultaa, punakultaa ja pronssia) on lisätty kohopintoihin.

Vielä pitää lisätä varjostuksia kolmiulotteisuuden lisäämiseksi ja aletaan olla maalissa…

DSC09084

Viidenteen ja viimeiseen polttoon (edelleen 780°C) lisäsin siis varjostuksia, tarkensin yksityiskohtia ja tein kaikki loput ”kultaukset”.

Isompi kuva valmiista maalauksesta löytyy Galleriasta.

-Arja