Mikro-makramee-koruja

Nyt on vähän hämmentävää, kun uusia mielenkiinnon kohteita löytyy jo liiankin kanssa. Eihän tästä ole vuottakaan, kun innostuin frivolite-pitseistä, mutta nyt olenkin koko kesän vääntänyt nyörejä solmuun niin että ”tatting-neulat” ja pitsilangat ovat jääneet lähes paitsioon – puhumattakaan siveltimistä ja väreistä!

Makramee-solmeilu oli toki jonkin verran tuttua, kun jo muinoin 70-luvulla ko. tekniikalla tehtiin laukkuja, kukka-amppeleita yms. isompia esineitä hamppunarusta. Mutta micro-macramé -solmeilu iski tajuntaan ihan uudella tavalla, siinä kun nimensä mukaisesti tehdään pientä; käytetään hyvin ohuita nyörejä ja helmiä, niin tuloksena onkin mitä moninaisempia koruja! Ja kun nyörejä löytyy erilaatuisina, -paksuisina sekä kymmenissä eri väreissä ja helmien kirjo vasta määrätön onkin, niin kahta täysin identtistä korua tuskin on.

Yhden korun tarina:

Tämä vuosia sitten maalaamani posliinikoru oli alunperin rintakoru, mutta päätin tuunata siitä ”jotain muuta”…

– Pyörivä posliininmaalaustelineeni on näppärä tässäkin hommassa.

Laatta on saanut jo reunuksen ja kaulakorun alaosa on valmis. Sitten alkoi varsinainen improvisointi. Oli mulla jonkinlainen ajatus mielessä, mitä muotoa hain, mutta aika lailla mutu-tuntumalla lankoja solmeilin.

Kaulakoru valmiina.

Korutarvikeliikkeissä saa nopeasti pään pyörälle. 😄 (Kuva Helmien talosta Virroilta)

Mukavaa tässä harrastuksessa on sekin, että tarveaineet eivät paljon paina eivätkä vie tilaa. Niinpä ”varusteet” voi ottaa mukaan mökillekin, ja koruja syntyy vaikka rannalla istuskellen – silloin kun nyt työleirillä sattuu luppoaikaa jäämään… 😅

Pieni haittapuoli on, että assariksi olisi kovasti tunkua… Heiluvat langat ovat Rudille täysin vastustamattomia! Varsinkin, jos langat roikkuvat pöydän reunalta alas, niin saa varautua yhtäkkiseen nykäisyyn, kun Rudi hiippailee äänettömästi viereen ja nappaa langoista kiinni.

Eikä keskeneräistä työtä voi jättää pöydälle levälleen…

Onneksi tuo joskus sentään väsähtääkin… 😄

Kuvia tekemistäni koruista lisään Galleriaan sitä mukaa kuin sivujeni uudelleen rakentaminen edistyy…