Pitsiä pitsiä, lisää pitsiä…

Pitsiä pitsiä, lisää pitsiä…

Ei tää pitsi-innostus osoita laantumisen merkkejä, ehei. Koko ajan sormet syyhyävät lankojen kimppuun ja harmittaa vietävästi, jos on jotain muuta – muka tärkeämpää – tekemistä. 😀

”Pöytälaatikkoni” alkaa olla jo ihan täynnä kaikenlaista pientä ripellystä! Olen kyllä tehnyt muutaman pienen liinan ja ”lumihiutaleita” joulukuusen koristeiksi, mutta korujen tekeminen on kaikkein hauskinta. Heh-heh, tässä on pitänyt totutella uudestaan käyttämään korvakorujakin monien monien vuosien jälkeen! Yllättäen mun korvalehdet on sietäneet näitä kevyitä pitsikoruja varsin hyvin, eivät arista eikä punoita kuten monia muita koruja joskus kokeillessani. Hyvä niin.

Lisää käyttökohteita pitseille kuitenkin pitäisi keksiä. Ei niille koruillekaan joka päivä käyttöä ole, aika juhlavia kun monet ovat. Yksi ideani onkin yhdistää omat harrastukseni – pitsit ja maalaus:

Voin kehystää maalaukseni aidolla pitsillä! 🙂

Siis sen lisäksi, että olen maalannut pitsikuvioita posliinille:

Valkoinen pitsi mustalla lautasella.

Jep, kehysideaa pitää kehitellä edelleen – eli valita ensin kehystettävä maalaus ja mitoittaa uusi pitsi sitten siihen. Tai vaihtoehtoisesti maalata pitsikehykselle varta vasten sopiva taulu. Ruusutaulun pitsin kun alun alkaen tein ihan vaan ”perinteisesti” liinan reunapitsiksi ja etsin sille sitten sopivaa maalausta – ja tuo ruusu oli ainoita, missä oli tarpeeksi tilaa ympärillä jottei pitsi peittänyt maalausta.

Vanhoja vaatteitakin pitseillä voisi uudistaa… Ehkä se on sitten seuraava projekti, kun pöytälaatikkoon ei enää mahdu yhtään uutta räpellystä, niin sitten otetaan vaatekaappi syyniin – ja kas, pian on paljon paljon ”uutta” päällepantavaa. He-he, näkis vaan sen päivän. 😀

Galleriasta löytyy nyt Lace-sivu, jossa on kuvia tähänastisista tekeleistäni.